28 april 2008

Love Stockholm!!! Våren och hösten är bäst där.


Stockholm


Planterade rosor i går. Fyra små buskar.

Planterade rosor i helgen. Men är inte säker på färgen!!!

Favorittidningen nr 1, nu ligger de på mitt coffetable!

Long time no see!

Har haft problem med att komma in på min blogg. Men nu verkar det funka igen.
Har också haft mycket att göra den senaste tiden. Två jobb, familj med barn och ett gediget inredningsintresse göra att tiden blir knapp. Har dessutom varit ute mera nu när kvällarna varit härliga.
Men jag har ialla fall fixat och grejjat på sonens rum. Ännu lite fler saker har åkt ut och ett nytt vitt skrivbord har kommit till.


Kameran har börjat krångla. Gick en lov genom huset och fotade grejjor och stilleben....och ja, lite allt möjligt. Och så börjar kameran krångla. Så nu vet jag inte hur det blir med bilderna.

Dessutom hade vu "Lyckebo-kampen" här i går. Sonens barnkalas som vi hade en blandning av Fångarna på fortet och Wild kids. Summan av kardemumman blev Lyckebo-kampen. Det var lyckat, men jag undrar just hur det gått med våra förevigade minnen. Alltså bilderna i kameran. Nu vågar jag inte röra den. Får vänta tills mannen återvänder.

10 april 2008

Mormor´s gamla kristallkrona!

http://www.krebs.se/webfoton/stor/empire51100maa85.jpg
Så här fin blev den när den blev lagad och tillfixad. Säga vad man vill men visst förgyller kristallkronorna ett hem.

Vem är du???

Vilka titlar har du i din bokhylla och hur sorterar du dina böcker? Detta kan beskriva vem du är ...

KULTUR. Brukar du kolla in bokhyllan hos en ny bekantskap eller när du väl kommit hem till en flirt för att få en glimt av vem personen är? Du är inte ensam.
Enligt en ny undersökning kollar 30% av kvinnorna och 23% av männen in bokhyllan hos nya bekantskaper när de vill bilda sig en uppfattning om hur de är. Men det är inte bara boktitlarna som beskriver hur de är. Nope, hur de sorterar - och om de sorterar - spelar också in på hur vi uppfattar dem. Ungefär 20% sorterar efter genre, 15% sorterar efter storlek och lika många sorterar efter bokstavsordning.

Hur ser DIN bokhylla ut?

Källa: Stockholms City
http://www.knaskoll.se/wp-content/uploads/2007/12/selfshelf.jpg

P.S. Nu är det dessutom trendigt att sortera sina böcker efter färgerna. Vad säger det om oss?

Funderar på en sådan här till sonens rum.....

Bilden “http://www.farmhouse.se/bokhylla1.jpg” kan inte visas, då den innehåller fel.
Som jag tidigare skrev; Nu är det dags att lägga min inredningskärlek på sonens rum.
Vill gärna ha möbler som skapar ordning och reda.......! Hur nu det ska gå till i ett pojkrum?

Var på myrorna för ett tag sedan och ångrar mig så att jag inte köpte ett stort skåp som de hade då. Där hade jag kunnat stoppa in både datorn och böcker och papper och alla ateraljer som ligger och skräpar på småpojkars skrivbord.

Vintage style and Junk style!!!

Creating Vintage Style: Stylish Ideas & St...
Junk Style
Junk style, visst låter det coolt, men vad är det egentligen?
Enligt författarinnan är det den nya inredninsstilen för hippa människor.
Med "junk style" kan man skapa ett unikt hem med fynd från loppmarknader och antikhandlare. Så nu behöver vi som gillar gamla grejjor inte känna oss ohippa när vi går på second hand, loppis och auktion för det är ju inne!

Författare: Cath Kidston






Nu när våren kommer vill man ha vitt!!!

Bilden “http://www.ikea.com/PIAimages/22361_PE107241_S4.jpg” kan inte visas, då den innehåller fel.
Synd att man inte har en IKEA-soffa, då hade det funkat att köpa överdrag till den.
Är så himla sugen på ett vitt fräsht överdrag till sofforna i vardagsrummet men vet inte om jag är så sugen på jobbet det medför att tillverka dem själv. Önskar att det kom en god fé och bara svichade sitt spö över hela inredningen och poff i ett trollslag så skulle allt bli vitt, ljust och vårlikt.

Keep on dreaming baby : )

09 april 2008

Kärleken har ett pris!


Denna vackra/snygga/fräcka/moderna staty står i NY. Den har några år på nacken men är alltid lika aktuell. Kan också köpas i miniatyr på diverse museeum, bland annat Tate Gallery i London. Ångrar att jag inte köpte en själv....har stött på den vid flera tillfällen. Hmmmm
Tate Gallery är ett konstmuseum i London.

Vitt & romantiskt.

65115-41965115-41865115-41765115-416

Foto: Carin & Carl
Tyckte att denna texten passade så bra här.
Jag ska komma ihåg att fotografera barnens lapptäcken som de hade när de var bebisar. Nu är de utbytta mot andra täcken i större storlek och på sängarna ligger det quiltade överkast.

Och så ett litet Green House så här på vår kanten att fylla med diverse blommor som får plats.


Från Indiska.

Här träffades mannen & jag!





Absolut värt ett besök om ni är i Stockholm
eller har vägarna förbi.
De har både trevlig restaurang och bar.

Dessa härliga doftljus säljs på hälsokostaffären i Borås.

Durance Duftlys "Tuberose-gardenia"

Om att samla!


Det finns ju alltid saker som man har en viss förkärlek för. Jag har det för elefanter och grodor.....det är nog det som man kan se som ett återkomande inslag hemma hos mig. Men jag vill absolut inte påstå att jag samlar. Så fort man en gång sagt att man samlar så blir det ingen hejd på det. (Man får det varje gång man fyller år.)
När jag var yngre....barn och tonåring alltså, så samlade jag på bokmärken, klistermärken, servetter, filmstjärnor, sälar, balettskor och pillerburkar.
Även elefanterna fanns med på den tiden, men det har gått lite i vågor.
Sälarna och balettskorna har jag inte kvar men pillerburkarna hänger med än, om än i en låda på vinden. Ska nog plocka ner dem och i alla fall ställa dem i ett skåp.
Men för att göra en sammanfattning så tror jag att sparandet/samlandet mest handlar om att man gillar en viss grej. Vi ska inte gå djupare in på det än så. Det finns ju olika teorier om folk som samlar på saker.
Jag tycker mer att det är lite som att vara kär. När du är det ser du den personen överallt. Och när du samlar gillar du grejjen du samlar på och således ser du den överallt. Eller hur?

Fast med förbehåll måste jag påstå att det är lite inne med prinsgrodor just nu och elefanter är väl alltid populära eftersom de bringar tur om man ställer dem i fönstret med snabeln utåt = )

Bild lånad från google.

Ordning och reda, kammen i smöret!

Så brukar min pappa säga, fastän han är en riktig pedant. Jag vet inte riktigt vart i från det kommer, det är bara ett uttryck som hängt med i många år. Jag säger det själv när jag tycker att det är rörigt, sedan tar jag mig i kragen och kör ett "ryck" genom huset. Plockar småsaker och leksaker och lite annat som har hamnat fel och så känns allt lite bättre. Vad jag inte gör längre är gigantiska städryck. Det gjorde jag tidigare, ni vet man kan tänka; -Äsch, det gör jag lite senare, eller jag gör allt i morron. Det har jag slutat med, tyvärr.
För nu ser det mer ut så här, att jag springer om kring och vispar lite här och lite där, där det behövs mest. Så i slutändan tycker jag att jag inte gör annat än att plockar och städar och jag tycker aldrig att det är riktigt fint någonstans utom just en liten stund. Måste inarbeta en ny "städa och ordning & reda-stretegi". Lite nya städateraljer bruka hjälpa till på traven. Det skulle vara kul med en städkompis......

08 april 2008

Nu är våren kommen!

Nu är våren kommen och hela den går i pasteller både vad det gäller mode för kläder och inredning. Mycket rosa och lime och samtidigt mycket av allting. Lite härligt skavda möbler, mycket blommor och så massor av pastellfärger. Det är det som gäller i vår.
Så att matcha sig själv med inredningen och vice versa funkar utmärkt ; )
Pasteller från Mullberry.
http://www.invitations4u.biz/jpg/pearlescent_big.jpg

02 april 2008

En sådan här gunga vill jag ha och sitta och mysa i på sommarkvällarna.

Klikk for større bilde

Just denna kommer från Landstil och heter American Porch Swing. Priset är 3959 norska kronor.